Pieter en Dianne van der Bij

Hoe we tot hier gekomen zijn, wat ons heeft gedreven en hoe zie je dat terug.

In 2019 vonden we een prachtige boerderij op een mooi erf aan de Warfveendijk. Het wonen en leven hier maakt ons zo blij dat we het willen delen met anderen. De droom van jaren geleden: onze talenten samenvoegen en een zorgboerderij beginnen, kreeg weer meer vorm. Na verbouwen van de woonboerderij zijn we in 2020 onze sociale onderneming gestart: Talentboerderij. Een kleinschalige plek voor dagbesteding waar je kan werken en genieten. De stal naast het woonhuis is nu onze werkplek, ook verbouwd, en ingericht met kantine en werkplaats. 

Met onze ervaringen uit vorige banen als basis, faciliteren we het werk op de zorgboerderij en begeleiden en ondersteunen we. wat je nodig hebt en gaan we voor jouw ontwikkeling door ervaringsgericht werken en leren. Pieter heeft jaren gewerkt op facilitair gebied en Dianne in het Praktijkonderwijs en als persoonlijk begeleider. We hebben talent voor verbinden en ervaringsgericht werken en leren. We zijn gastvrij. We kunnen luisteren en zien wat er speelt. We anticiperen en bekijken zaken graag van verschillende kanten.

Hier lees je vanuit waar wij werken

Natuur

Wij nemen onze verantwoordelijkheid in het omgaan met de natuur om ons heen. We werken en denken circulair, maken weloverwogen en duurzame keuzes (bijvoorbeeld biologisch en lokaal).

Klein blijven

We willen dat iedereen die bij ons komt zich veilig en prettig voelt, zo zelfstandig mogelijk kan zijn en daarvan kan genieten. Dat kan als je elkaar kunt zien en ontmoeten, als je nabij bent. Onze kleinschalige locatie biedt hiervoor de rust en de ruimte.

Bevlogen

Wij stellen onszelf het doel om onze deelnemers zo veel mogelijk kansen te bieden om hun talenten te vinden. We kunnen ons aanpassen en werken op maat. We denken in

mogelijkheden. We werken aan levensgeluk voor iedereen die zin heeft om bij ons te zijn. Daarmee voeden wij onze passie en dat is ons talent.

Eigenzinnig

Wij hebben lef en durven buiten de lijntjes te kleuren. Wij geloven dat het goed komt, al lijkt iets te mislukken. Wat voor de één een mislukking is, is voor de ander een kans.

We zijn allemaal anders en dat is een kracht. We versterken elkaar en zijn een geheel. Met onze talenten, passie en creativiteit varen we onze eigen koers en nemen daar onze verantwoordelijkheid in. Daar zijn we goed in en dat houden we zo.

In contact

Wij willen iedereen zien en (h)erkennen zoals hij of zij is. Oprecht. Soms vind je elkaar meteen, soms heeft het wat tijd nodig. Wij willen de rust nemen om te luisteren. Vanuit contact de ander helpen. Om de richting te zien die je op wil. Contact maken doet iedereen op zijn eigen manier, tijdens het werken, wandelen met de hond of misschien liever aan de keukentafel. Ons talent is het om creatief te zijn in het maken van de verbinding.

  

Passie en motivatie

Talenten

reeën spotten

Missie en visie

Meedoen en meemaken

Neem contact met ons op of kom langs op de Talentboerderij